Quantcast
Έως σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών - enikonomia.gr
share

Έως σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών

δημοσιεύτηκε:

Έως σήμερα, Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση ακόμη και χωρίς το όριο των 62 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων  για την συνταξιοδότηση αυτή τα εξής:

Οι αιτήσεις 

  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα έως τις 31/8/2023 και επιθυμούν να αποχωρήσουν  από τον ενεργό υπηρεσία έχουν δυνατότητα για συνταξιοδότηση.
  • Κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης, να πληρούνται οι συνδυαστικές  προϋποθέσεις-  χρόνος ασφάλισης και όριο ηλικίας -για να μην απορριφθεί η αίτηση.
  • Οι ασφαλισμένοι που μέχρι τις 18/8/2015  είχαν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δηλαδή είχαν συμπληρώσει τόσο τις χρονικές όσο και τις ηλικιακές προϋποθέσεις που κατά περίπτωση απαιτούνται, δεν συνταξιοδοτούνται με τα νέα  αυξημένα όρια  ηλικίας αλλά με τα παλαιά, δηλαδή αυτά που ίσχυαν πριν από τις 18/8/2-15.
  • Συνεπώς οι εκπαιδευτικοί στην περίπτωση αυτή εξαιρούνται ως προς τις μεταβολές  των ορίων ηλικίας και μπορούν  υπό προϋποθέσεις, να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη αποφεύγοντας  μάλιστα τα 62  και τα 67.
  • Όσοι αποχωρήσουν θα μπορούν  να  λαμβάνουν  μετά την 1/9/2023  την προσωρινή σύνταξη που θα ανέρχεται στο 50%  των συντάξιμων αποδοχών  του 2011, ενώ θα περιμένουν  4-12 μήνες  για την έκδοση οριστικής απόφασης με το μοντέλο  της ψηφιακής σύνταξης.
  • Όσοι υποβάλουν τη σχετική αίτηση παραίτησης  μπορούν να αλλάξουν  γνώμη, να προβούν  σε ανάκληση  εντός 1 μήνα.

Οι παραιτήσεις 

  • Όσες παραιτήσεις υποβληθούν θα θεωρηθούν ότι γίνονται  αποδεκτές και θα οδηγήσουν σε λύση υπαλληλικής σχέσης την 31 Αυγούστου 2023.  Οι παραιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τη 13η Φεβρουαρίου για να οδηγήσουν  σε λύση υπαλληλικής σχέσης θα πρέπει να περάσουν από κρίση και έγκριση ΚΥΣΔΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.