Quantcast
Συνταξιούχοι: Εφάπαξ επίδομα έως 300 ευρώ σε όσους δεν πήραν αύξηση - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Συνταξιούχοι: Εφάπαξ επίδομα έως 300 ευρώ σε όσους δεν πήραν αύξηση – Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη.

«Θα υπάρχει έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αυτή η παροχή θα δοθεί εφάπαξ.

« Συγκεκριμένες εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το οικονομικό επιτελείο,  από τον υπουργό Οικονομικών και από τον αναπληρωτή υπουργό και τον υπουργό Εργασίας. Η παροχή αυτή, το έκτακτο βοήθημα θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε ότι το δημοσιονομικό του κόστος μπορεί να προσεγγίσει τα 300 εκατ ευρώ. Είναι μια σημαντική πρόσθετη βοήθεια πάντα όμως στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας  δυνατοτήτων. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεφύγει από τον δρόμο δημοσιονομικής υπευθυνότητας. Όσο όμως δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος θα φροντίζουμε να διορθώνουμε  τις όποιες αδικίες », συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.