Quantcast
Συνταξιούχοι: Έρχεται νέα ρύθμιση για τους εργαζόμενους-Τι θα προβλέπει-Δείτε αναλυτικά παραδείγματα - enikonomia.gr
share

Συνταξιούχοι: Έρχεται νέα ρύθμιση για τους εργαζόμενους-Τι θα προβλέπει-Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  για τους εργαζόμενους συνταξιούχους  της χώρας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open, το ποσοστό πέναλτι για τους παραπάνω  θα αλλάξει και αυτό θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ημέρες απασχόλησης τους. Υπενθυμίζεται ότι τώρα το πέναλτι για όλους τους εργαζόμενους συνταξιούχους είναι 30% και αυτό ισχύει για όλες τις ημέρες που μπορεί να εργάζονται τον μήνα.

Το πιο άδικο για τους εργαζόμενους συνταξιούχους είναι ότι  θα πρέπει να πληρώνουν 30% πέναλτι είτε εργαστούν 1 ημέρα είτε  part time. Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν στο Open ότι αυτό θα το διορθώσουν.

 To παράδειγμα 

Το Open παραθέτει παρακάτω ένα σχετικό παράδειγμα:

  • Συνταξιούχος με 800 ευρώ κύρια σύνταξη και 220 επικουρική σύνταξη που εργάζεται 10 ημέρες τον μήνα, μέχρι τώρα πλήρωνε 240 ευρώ μείωση στην κύρια και 66 στην επικουρική, δηλαδή είχε απώλεια 306 ευρώ  σε μηνιαία βάση.

Με τη νέα ρύθμιση

  • Με τη νέα ρύθμιση που αναμένεται να έρθει το επόμενο διάστημα ο  άνθρωπος αυτός  θα χάνει το 30% σε όσες  ημέρες δουλεύει. Δηλαδή στα 800 ευρώ σε αναλογία 10% , 10 ημέρες εργάζεται άρα 10% χάνει, 80 ευρώ από την κύρια, 22 ευρώ από την επικουρική. Άρα στο σύνολο η μηνιαία απώλεια θα είναι 102 ευρώ.

Γιατί το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται αυτή την ρύθμιση

Το ρεπορτάζ του Open εξηγεί γιατί το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται αυτή την ρύθμιση για τους συνταξιούχους. Περίπου 90 χιλιάδες  συνταξιούχοι εργάζονται και δεν δηλώνουν την εργασία τους, ωστόσο μόνο 15 χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν δηλώσει ότι εργάζονται.

Η ποινή 

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν έλεγχοι και εάν εξακριβωθεί ότι κάποιος συνταξιούχος εργάζεται και δεν το έχει δηλώσει, τότε αυτομάτως  έχει ένα πρόστιμο έως και 12 συντάξεις.

Εάν εφαρμοστεί αυτή η νέα ρύθμιση τότε αναμένεται περισσότεροι συνταξιούχοι να δηλώσουν την εργασία τους και το υπουργείο Εργασίας  να έχει μεγαλύτερα έσοδα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.