Quantcast
Σύσκεψη για τις φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα γίνει και τι θα ισχύσει για τον νέο ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Σύσκεψη για τις φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα γίνει και τι θα ισχύσει για τον νέο ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Σύσκεψη για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται με τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Βεσυρόπουλο, τον ΕΦΚΑ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με την Ελληνική Ένωση των Τραπεζών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η σύσκεψη αυτή θα γίνει για να ενσωματωθούν πολύ γρήγορα τα στοιχεία τα εκκαθαριστικά για το 2021 ώστε να μπορέσουν οι λογιστές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και τι θα ισχύσει για τον φόρο εισοδήματος

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” η επιδίωξη είναι και θα το πετύχουμε από τον Μάρτιο να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι λογιστές έγκαιρα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων .Και προς αυτήν την κατεύθυνση η ΑΑΔΕ κινείται “.

Ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται κατά πιθανότητα από τον Ιούλιο και μετά και ο στόχος είναι να εξοφληθεί σε 8 δόσεις, συμπλήρωσε. Υπενθύμισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια εξοφλείται ο φόρος εισοδήματος σε 8 δόσεις .” Αλλά δημιουργούσαμε ένα σημαντικό πρόβλημα στους λογιστές οι οποίοι είχαν δίκαιο να είναι ενοχλημένοι από τις πολύ περιοριστικές προθεσμίες πέρυσι και πρόπερσι. Και προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε όπως και την κοινωνία για να κάνει τα κουμάντα της στην καθημερινότητα της”, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Για τον ΕΝΦΙΑ

Επίσης ρωτήθηκε σε πόσες δόσεις θα είναι ο νέος ΕΝΦΙΑ και εάν θα συμβαδίζει με τον φόρο εισοδήματος.” Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις, στις δόσεις δηλαδή των 2 τελευταίων ετών .Την ακριβή έναρξη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ θα την δούμε λίγο αργότερα. Επιδιώκουμε και αυτός είναι ο στόχος να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο. Από τον Μάρτιο η καταβολή του ΕΝΦΙΑ .Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς .Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε”, συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν θα υπάρχει συμπληρωματικός φόρος στα ακίνητα απάντησε ” Επιδιώκουμε να βγάλουμε έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας “.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “Η άσκηση επιδιώκουμε να τελειώσει τις επόμενες 3-4 εβδομάδες το πολύ για να μπορέσουμε να έχουμε τα εκκαθαριστικά από τον Μάρτιο και μετά “.

Στην ερώτηση εάν στις περιοχές που θα είναι μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών θα μπαίνει κόφτης ώστε ο ΕΝΦΙΑ να μην ζαλίζει το κόσμο απάντησε ότι ” Είναι στοιχείο της άσκησης το οποίο πρέπει να δούμε και το βλέπουμε “.

“Δεν μπορεί να υπάρχει αύξηση του ΕΝΦΙΑ με βάσει τις αντικειμενικές αξίες γιατί θα αναπροσαρμοστούν οι συντελεστές. Αλλά σε ακραίες περιπτώσεις θα πρέπει να τις αξιολογήσουμε ώστε να μην υπάρχει υπερβολική αύξηση στις όποιες περιοχές και στα όποια νοικοκυριά υπάρξει αυτή”, συμπλήρωσε.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.