Quantcast
Τελευταία ευκαιρία για 400.000 δανειολήπτες «κόκκινων» στεγαστικών - enikonomia.gr
share

Τελευταία ευκαιρία για 400.000 δανειολήπτες «κόκκινων» στεγαστικών

δημοσιεύτηκε:

Τελευταία ευκαιρία ρύθμισης για 400 χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών, που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια στην ώρα τους, με αποτέλεσμα αυτά να εμφανίζουν καθυστέρηση από 30 ημέρες έως πάνω από 3 μήνες.

Σύμφωνα με το «Εθνος» εντός των ημερών και το αργότερο έως τα μέσα Μαΐου, οι τράπεζες θα έχουν ταχυδρομήσει τα δεύτερα ειδοποιητήρια, με τα οποία θα τους ενημερώνουν ότι ήδη έχουν χαρακτηριστεί «μη συνεργάσιμοι» και θα τους καλούν να διευθετήσουν τις οφειλές τους.

Αν δεν ανταποκριθούν εντός 15 ημερών, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη νομική απαίτηση του χρέους, που φτάνουν μέχρι τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Με τις επιστολές τους οι τράπεζες ζητούν πλήρη και αναλυτικό κατάλογο της οικογενειακής, εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασής του οφειλέτη με δάνειο σε καθυστέρηση. Η τράπεζα στη συνέχεια θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων πριν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις ρύθμισης της οφειλής.

Σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη, ένας οφειλέτης που θα χαρακτηριστεί «μη συνεργάσιμος» μπορεί να προχωρήσει σε ρύθμιση με τους ίδιους όρους που ισχύουν και για τον συνεργάσιμο. Η διαφορά είναι ότι αν καθυστερήσει εκ νέου να εξυπηρετήσει το ρυθμισμένο πλέον δάνειο, τότε η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής, πλειστηριασμό κ.λπ. σε σύντομο χρόνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.