Quantcast
Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα τα πληρώσουν διπλάσια - enikonomia.gr
share

Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα τα πληρώσουν διπλάσια

δημοσιεύτηκε:

Λογαριασμό για την πληρωμή διπλάσιων ετήσιων τελών κυκλοφορίας στέλνει η ΑΑΔΕ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ.

Αυτό αφορά στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν πάρει πίσω τις πινακίδες τους για 1 μήνα το καλοκαίρι με τη χρήση του νόμου και είχαν πληρώσει αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας ωστόσο μετά δεν είχαν καταθέσει εκ νέου τα υπόλοιπα και συνέχισαν να κυκλοφορούν με το όχημά τους χωρίς να τα πληρώσουν. Δηλαδή το αυτοτελές πρόστιμο που θα πληρώσουν οι παραβάτες θα είναι ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας και αυτό ισχύει σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την άρση της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης άπαξ εντός του έτους με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος και το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα διευκολύνει κυρίως ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με υψηλά τέλη κυκλοφορίας.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.