Quantcast
Θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών; Τι απάντησε ο Χατζηδάκης - enikonomia.gr
share

Θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών; Τι απάντησε ο Χατζηδάκης

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2023 οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 10% ρωτήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο MEGA.

Ο υπουργός εξήγησε τον λόγο για τον οποίο γίνονται οι συζητήσεις για αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Με τον νόμο Κατρούγκαλου οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ήταν πολύ υψηλές. Μετά ήρθε ο νόμος Βρούτση και μείωσε σημαντικά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Και τώρα η όλη συζήτηση που κάνουμε είναι να αυξηθούν λίγο οι ασφαλιστικές εισφορές» είπε.

Τι εξετάζεται για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

«Υπάρχουν και άλλες εισφορές τις οποίες πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Είμαστε σε μια συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών μήπως από εκεί υπάρξει μια σχετική ελάφρυνση, αλλά δεν είμαι αυτή την ώρα σε θέση να κάνω συγκεκριμένες ανακοινώσεις » συμπλήρωσε.

Εν συνεχεία εξήγησε τον λόγο για τον οποίο πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο σύστημα αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. «Θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική δικαιοσύνη. Διότι θα πρέπει να δούμε πόσο πληρώνουν σε ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες και πόσο πληρώνουν οι μισθωτοί. Εισφορές πληρώνουν και οι μισθωτοί με τον κατώτατο μισθό», είπε.

«Εάν αφήσουμε το σύστημα να εξελιχθεί χωρίς παρεμβάσεις, τότε στο τέλος μπορεί οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό να πληρώνουν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές από ό,τι το αφεντικό τους στη δουλειά» συμπλήρωσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.