Quantcast
Θα δοθεί νέο επιπρόσθετο επίδομα στους ευάλωτους πολίτες; Τι είπε ο Τσακλόγλου για την προσωπική διαφορά - enikonomia.gr
share

Θα δοθεί νέο επιπρόσθετο επίδομα στους ευάλωτους πολίτες; Τι είπε ο Τσακλόγλου για την προσωπική διαφορά

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα δοθεί ένα νέο επιπρόσθετο επίδομα στα ευάλωτα νοικοκυριά ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε  σήμερα στο MEGA,  o υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

«Εάν στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς δούμε ότι έχουμε αντίστοιχο δημοσιονομικό πλεόνασμα το οποίο επιτρέπει κάτι τέτοιο, τότε βεβαίως και θα το κάνουμε», απάντησε  ο κ. Τσακλόγλου και υπενθύμισε πως δίνονται «επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά. Άρα αυτό το τμήμα είναι καλυμμένο».

 Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους. «Το να κόψουμε την προσωπική διαφορά, μπαίνει και το ζήτημα ότι είναι ένα υπερβολικά ακριβό μέτρο. Έχουμε υποσχεθεί πως οποτεδήποτε έχουμε υπεραπόδοση του προϋπολογισμού μας ένα κομμάτι θα επιστρέψει στους πολίτες με εφάπαξ μέτρα», απάντησε και διευκρίνισε πως «ποτέ δεν έχει ειπωθεί από τον Πρωθυπουργό ή σε κάποιο πρόγραμμα της ΝΔ, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Στον νόμο Κατρούγκαλο  έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές, κυρίως στα ποσοστά αναπλήρωσης και σε άλλα κομμάτια του. Οπότε νομίζω αυτό που βλέπουμε από τον νόμο Κατρούγκαλο είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που είχε ψηφιστεί αρχικά».

Επίσης μίλησε εκτενώς για τον νόμο Κατρούγκαλου. «Mε τον νόμο Κατρούγκαλου επανυπολογίστηκαν όλες οι συντάξεις», είπε και παρέθεσε δύο παραδείγματα με την έκδοση συντάξεων με τον συγκεκριμένο νόμο και χωρίς αυτόν:

Ο ένας ασφαλισμένος που βγήκε σε σύνταξη με τον Νόμο Κατρούγκαλου αυτή υπολογίστηκε στα 1.200 ευρώ, ενώ ο άλλος που  βγήκε χωρίς τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξη του ανήλθε στα 1.000 ευρώ, παρόλο που και οι δύο είχαν τα ίδια πραγματικά χαρακτηριστικά. Συνεπώς στην πρώτη περίπτωση του ασφαλισμένου θα απομειώνονται τα 200 ευρώ κάθε φορά που η κυβέρνηση θα δίνει αυξήσεις στις συντάξεις.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.