Quantcast
Θα υπάρξει μπλακ ουτ στα κινητά στην Ελλάδα; - Η απάντηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Θα υπάρξει μπλακ ουτ στα κινητά στην Ελλάδα; – Η απάντηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μπλακ ουτ στα κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα ρωτήθηκε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης. «Νομίζω πως όχι » απάντησε ο κ. Αδαμίδης ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε πως άμα πρόκειται «για παρατεταμένη διακοπή ρεύματος, προφανώς θα υπάρχει ένα θέμα. Αλλά τέτοια κατάσταση έτσι ώστε να μην υπάρχει τηλεφωνία δεν θεωρώ ότι θα προκύψει». « Νομίζω ότι αυτό  είναι ακραίο» σημείωσε.

Τι σημαίνει “δελτίο” στο ρεύμα

Επίσης μίλησε για το “δελτίο” στο ρεύμα.  Θα είναι υποχρεωτική η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 5 % στις ώρες αιχμής για ένα τρίμηνο, ενώ κατά 10% εθελοντική, όπως προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομισιόν, ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι εμμέσως πλην σαφώς  πως ανακοινώθηκε  “δελτίο” στο ρεύμα.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι “δελτίο” στο ρεύμα πρακτικά σημαίνει ότι « εάν δεν πάμε σε αυτή τη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε περικοπές ρεύματος προγραμματισμένες προκειμένου να μην πέσει το σύστημα, δηλαδή να μην έχουμε μπλακ ουτ σε πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας. Αυτό το σύστημα το βλέπει, απλά αντί να το κάνει αυτόματα θα κάνει με μια προειδοποίηση» . Δηλαδή ο καταναλωτής θα ενημερώνεται ποιες ώρες της ημέρας δεν θα έχει ρεύμα, εξήγησε και τόνισε πως την μια στιγμή μπορεί να μην έχει ρεύμα μια περιοχή  και μετά να μην έχει κάποια άλλη.

Για τις διακοπές ρεύματος

Η ΡΑΕ μαζί με το αρμόδιο υπουργείο έχουν εκπονήσει δύο  διαφορετικά σχέδια για τις διακοπές ρεύματος, υπογράμμισε και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πως θα  εξελιχθούν τα πράγματα στην εγχώρια παραγωγή. Και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: Οι λιγνιτικές μονάδες αυτή την ώρα δεν λειτουργούν γιατί μαζεύουμε λιγνίτη προκειμένου να τον καταναλώσουμε την κρίσιμη περίοδο, αρκεί να πάνε όλα καλά.

Πάντα υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας,  σημείωσε και είπε πως συμβαίνουν και βλάβες σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.