Quantcast
Θέρμανση από… κουκούτσια ροδάκινου, βερίκοκου και ελιάς - Πόσο θα σας στοιχίσει - enikonomia.gr
share

Θέρμανση από… κουκούτσια ροδάκινου, βερίκοκου και ελιάς – Πόσο θα σας στοιχίσει

δημοσιεύτηκε:

Με την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα ύψη, οι πολίτες στρέφονται σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Πλέον έχουμε και τα… κουκούτσια ροδάκινου, βερίκοκου, αμύγδαλου και ελιάς, μια μορφή θέρμανσης που φαίνεται να αποδίδει με πολύ μικρό κόστος.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha, όταν τρώνε οι πολίτες ροδάκινο και ελιές καλό είναι να μην πετούν τα κουκούτσια διότι είναι από τα καλύτερα υλικά για να θερμανθούν φέτος το χειμώνα. Επίσης το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι:

  • Ένας ολόκληρος τόνος κουκούτσια ελιάς κοστίζει  290 ευρώ,
  • Το κόστος για 1 τόνο με κουκούτσι ροδάκινου ανέρχεται στα 250 ευρώ
  • Στα 690 ευρώ ανέρχεται το κόστος για 1 τόνο πέλετ αυστριακό
  • Ένας τόνος με κουκούτσι ελιάς “σπασμένο” κοστίζει 310 ευρώ

Για το θέμα αυτό μίλησε ο επιχειρηματίας του κλάδου που έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη,  Άγγελος Κουτούλας. Όπως είπε ένα σπίτι περίπου 100 τ.μ μιας μεσαίας οικογένειας θα χρειαστεί 4 τόνους υπό -έλαιο, συνεπώς θα χρειαστεί 3 τόνους κουκούτσια από ροδάκινο για να ζεσταθεί. Αναλόγως τα τετραγωνικά του σπιτιού καταναλώνονται και οι αντίστοιχοι τόνοι κουκουτσιού από ροδάκινο.

Και συνέχισε λέγοντας ότι με τρεις τόνους κουκουτσιών από ροδάκινο μπορεί κανείς να ζεσταθεί στη Βόρεια Ελλάδα ολόκληρο τον χειμώνα και το κόστος ανέρχεται στα 750 ευρώ.

«Το κουκούτσι αυτό μπορεί να γίνει και πέλετ. Δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζουμε πέλετ από τη  Βουλγαρία και να το φέρνουμε εμείς  στη χώρα μας .Μπορούμε να κάνουμε πέλετ εμείς και να τα στέλνουμε στην Βουλγαρία,  γι’ αυτό ανέβηκαν και οι τιμές »

Και τέλος αποκάλυψε ότι σε ορισμένα πέλετ γίνεται νοθεία, δηλαδή όταν το φτιάχνουν βάζουν μέσα  χώμα, ενώ τα καλά πέλετ δεν έχουν χώμα.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.