Quantcast
Τι αλλάζει στις αιτήσεις για το Power Pass μετά το αλαλούμ με τις διευθύνσεις κατοικίας - enikonomia.gr
share

Τι αλλάζει στις αιτήσεις για το Power Pass μετά το αλαλούμ με τις διευθύνσεις κατοικίας

δημοσιεύτηκε:

Απλοποιείται η διαδικασία των αιτήσεων για το Power Pass μετά το αλαλούμ που επικράτησε με τις διευθύνσεις κατοικίας και τις φορολογικές δηλώσεις.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση ρεύματος.

Έτσι για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Επιπλέον από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για το Power Pass.

Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά σε 2.500 πολίτες σε σύνολο 2,6 εκατ. αιτήσεων για Power Pass που έχουν ήδη υποβληθεί. Αφορά σε πολίτες που υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το Power Pass και ακολούθως τη φορολογική δήλωση, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το Power Pass.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης. Σε όλες τις υπόλοιπες η αίτηση προχώρησε κανονικά, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου που άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν από την αίτηση για το Power Pass.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.