Quantcast
Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για ΦΠΑ στην εκπαίδευση και επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για ΦΠΑ στην εκπαίδευση και επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Θέμα ημερών είναι η απόφαση για τη νέα παράταση της προθεσμίας σχετικά με την υπαγωγή της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε ΦΠΑ μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα.

Επίσης, εντός της εβδομάδος το υπουργείο Οικονομικών θα οριστικοποιήσει και το νέο καθεστώς επιδότησης για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά.

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αναμένεται να δοθεί νέα παράταση έως τις 16 Νοεμβρίου καθώς εκτιμάται ότι έως τότε, στο πλαίσιο και των προαπαιτούμενων μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί.

Για το νέο καθεστώς επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το σενάριο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υλοποιηθεί η δέσμευση για περιορισμό της ετήσιας δαπάνης στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι προβλέπει τη μείωση του εισοδηματικού κριτηρίου για τον άγαμο από τα 30.000 ευρώ στα 15.000 ευρώ και στα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο από τα 40.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την αξία της ακίνητης περιουσίας που πρέπει να έχει ο δικαιούχος αναμένεται να περιορισθεί σε επίπεδα κάτω από τα 300.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στη ποσότητα των λίτρων ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη των δικαιούχων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.