Quantcast
Τι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που βγήκε σε πλειστηριασμό - enikonomia.gr
share

Τι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που βγήκε σε πλειστηριασμό

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις  για το τι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που βγήκε σε πλειστηριασμό δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Ωστόσο την ίδια στιγμή η ΕΕΚΕ διευκρινίζει ότι πάλι το ακίνητο που πλειστηριάστηκε ήταν μισθωμένο ως κατοικία, αυτός που το απέκτησε από τον πλειστηριασμό έχει επίσης δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση οπότε η μίσθωση λύεται μετά την πάροδο 6 μηνών από την καταγγελία.

Στην περίπτωση της μίσθωσης κατοικίας, η καταγγελία της μίσθωσης δεν μπορεί να γίνει πριν παρέλθει η ελάχιστη διάρκεια μίας μίσθωσης κατοικίας, που είναι 3  χρόνια, προσθέτει και αναφέρει πως εννοείται ότι  ο νέος ιδιοκτήτης, αν θέλει, μπορεί να συνεχίσει τη μίσθωση εισπράττοντας έκτοτε τα ενοίκια, αφού με τον πλειστηριασμό υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εκμισθωτή.

Τέλος η ΕΕΚΕ  υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι, αν ο ιδιοκτήτης νοικιάσει το ακίνητο σε τρίτο μετά την επιβολή της κατάσχεσης (και πριν από τον πλειστηριασμό) ή απλώς του παραχωρήσει τη χρήση με βάση άλλη έννομη σχέση, αυτή μπορεί να καταγγελθεί από τον υπερθεματιστή (αυτόν που το απέκτησε από τον πλειστηριασμό) μέσα σε προθεσμία 2 μηνών από τη μεταγραφή της περίληψης της κατακυρωτικής έκθεσης. Με την καταγγελία αυτή η μίσθωση ή άλλη έννομη σχέση λύεται μετά από 2 μήνες, τονίζεται μεταξύ άλλων

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.