Quantcast
Τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ζητούν οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι" Χανίων - enikonomia.gr
share

Τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ζητούν οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” Χανίων

δημοσιεύτηκε:

Τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», στα Χανιά.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε, το μεσημέρι, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιχάλη Βλαχάκη, ο οποίος έγινε δέκτης των αιτημάτων τους. Σημειώνεται ότι λειτουργούν συνολικά εννέα δομές του προγράμματος που απασχολούν κοινωνικούς λειτουργούς, οικιακούς βοηθούς και νοσηλεύτριες. Όλοι οι απασχολούμενοι είχαν επιλεγεί μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις τους είχαν γίνει πριν από 15 χρόνια.

Κατά τη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της μη καταβολής επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας για τις εργαζόμενες οικιακές βοηθούς. «Ζητάμε το αυτονόητο, ένας εργαζόμενος που έχει μπει με μοριοδότηση ΑΣΕΠ και εργάζεται 15 – 16 χρόνια θα πρέπει να γίνει αορίστου χρόνου. Επίσης, ζητάμε οι συνάδελφοι που δουλεύουν σαν ΥΕ οικογενειακοί βοηθοί και κάνουν καθαριότητα στα σπίτια των ηλικιωμένων, να πάρουν το ανθυγιεινό επίδομα» σημειώσε, κατά την συνάντηση, η πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ, Αθηνά Γιαννουλάκη.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι ο δήμος βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος, αναγνωρίζοντας την συνολική προσφορά τους. «Ο δήμος Χανίων κατανοεί και επικροτεί την προσπάθειά τους, γιατί θεωρεί ότι πραγματικά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του δήμου και των δημοτών που πραγματικά τις έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Βλαχάκης.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.