Quantcast
Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πόσο θα αυξηθούν από την 1η Ιουνίου οι τιμές - enikonomia.gr
share

Τιμολόγια ρεύματος: Δείτε πόσο θα αυξηθούν από την 1η Ιουνίου οι τιμές

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως εκτίμησε ο ενεργειακός επιθεωρητής  Μιχάλης Χριστοδουλίδης μιλώντας στο OPEN «από την 1η Ιουνίου θα έχουμε 10% με 12% μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος ». «Πιστεύω πως 1η Ιουνίου όλοι μας θα δούμε μια αύξηση γύρω στα 10% με 12% στη λιανική χρέωση της κιλοβατώρας. Τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είχαμε μια πτώση στην τιμή του ρεύματος, τον Απρίλιο και τον Μάιο υπήρξε μια σταθεροποίηση αλλά τον Ιούνιο θα ξανά ανέβει η τιμή του » επανέλαβε και σημείωσε πως « στο τέλος της ημέρας από την 1η Ιουνίου σας λέω ότι θα έχουμε αύξηση της λιανικής στα χρωματιστά τιμολόγια. Ήδη το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αυξήθηκε η χονδρική αγορά του ρεύματος, από 60 πήγε 69. Δηλαδή υπήρξε μια αύξηση  γύρω στο 15%.

Παράλληλα εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.  « Πάντα το καλοκαίρι ανεβαίνει η ζήτηση στο ρεύμα διότι μπαίνουν σε λειτουργία τα κλιματιστικά κλπ. Άρα αυξάνεται η ζήτηση για το ρεύμα αυξάνεται και το κόστος » υπογράμμισε. « Αυξήθηκε η  χονδρική αγορά μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η τιμή του φυσικού αερίου που συνδέεται με την τιμή του ρεύματος έχει παραμείνει σχεδόν στα 30 ευρώ η θερμική μεγαβατώρα. Δεν λέει η τιμή αυτή να πέσει κάτω από τα 25 ευρώ /20 ευρώ για να μειωθεί  η λιανική του ρεύματος. Αυτό αυξάνει άμεσα και το ειδικό τέλος εκπομπών αερίων μέσα στον Ιούνιο, διότι έχει δημιουργηθεί μια τρύπα γύρω στα 200 εκατ. ευρώ. Και θα την καλύψουν οι καταναλωτές όπως έγινε και με τις ρευματοκλοπές .Έτσι θα καλύψουμε και την τρύπα του ΕΤΜΕΑΡ . Διότι αυτό το ειδικό τέλος είναι χρήματα που μαζεύονται σε έναν ειδικό κουμπαρά για να επιδοτείται η παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ » σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την τιμή του στην Ελλάδα

Πάνω από 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα  κινείται σήμερα η τιμή του  ρεύματος στη χώρα μας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας euenergy.live η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα στα  100.56 ευρώ ανά μεγβατώρα.

Σημειώνεται δε πως  η μέση τιμή του  ρεύματος Μαΐου διαμορφώνεται πάνω από τα 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Δηλαδή, αν η τελική μέση χονδρική διαμορφωθεί περίπου στα 70 ευρώ για το σύνολο του Μαΐου, τότε αναμένεται να υπάρξει μια αντίστοιχη αύξηση δηλαδή άνω του 10% στη λιανική τιμή των πράσινων τιμολογίων.  Συνεπώς από τα 10,97 λεπτά/KWh που είναι η μέση τιμή του Μαΐου, οι τιμές του Ιουνίου ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 12 λεπτά/KWh. Δηλαδή  πάνω από την τιμή του Απριλίου που ήταν στα 11,29 λεπτά/KWh

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.