Quantcast
Τιμολόγια ρεύματος: Πότε πρέπει να διαλέξουν χρώμα οι καταναλωτές - Δηλώσεις Σκυλακάκη - enikonomia.gr
share

Τιμολόγια ρεύματος: Πότε πρέπει να διαλέξουν χρώμα οι καταναλωτές – Δηλώσεις Σκυλακάκη

δημοσιεύτηκε:

Να περιμένουν μέχρι την 1η.1.2024 οι καταναλωτές, πριν αποφασίσουν ποιο από τα τιμολόγια ρεύματος θα επιλέξουν, συνέστησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σκυλακάκης εξήγησε πως τότε μόνο θα μπορούν να ξέρουν οι καταναλωτές ποιες θα είναι οι τελικές τιμές των τιμολογίων που προσφέρουν οι πάροχοι. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας πληροφορώ ότι αν η τιμή της χονδρικής είναι καλή τον Δεκέμβριο, τα τιμολόγια θα είναι πολύ καλά από 1.1.2024».

Όπως είπε, για το περίπου 30% των νοικοκυριών η τιμή θα είναι καλύτερη και από αυτήν με τις επιδοτήσεις. «Όσοι έχουν κοινωνικό τιμολόγιο, θα έχουν τις τιμές που την 1.1.2024 θα είναι ίδιες με τις τιμές με επιδοτήσεις. Αν για παράδειγμα είναι 120 ευρώ η τιμή χονδρικής τον Δεκέμβριο, θα έχουν στο μεγαλύτερο κομμάτι των παρόχων, περίπου 15,5-16 σεντς την κιλοβατώρα, και ταυτόχρονα θα έχουν και επιδότηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Είπε επίσης ότι για ακόμα «…1,2 εκατομμύριο νοικοκυριά, που είναι πιο ενεργειακά ευάλωτα, γιατί θερμαίνονταν με ηλεκτρικό και δεν έπαιρναν επίδομα θέρμανσης, θα έχουν από 45 μέχρι 480 ευρώ πρόσθετη βοήθεια αυτό το χειμώνα, που θα το δουν στους λογαριασμούς τους, οι οποίοι θα είναι κατά συνέπεια τον Ιανουάριο χαμηλότεροι από αυτούς που έχουν σήμερα».

Ο κ. Σκυλακάκης επέμεινε πάντως ότι: «Το πιο σημαντικό που θέλω να καταλάβει ο κόσμος είναι να μην πέφτει στην παγίδα της σύγχυσης. Περιμένετε μέχρι την 1η.1.2024 να δείτε τις τελικές τιμές των τιμολογίων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.