Quantcast
Tριετίες Προϋπηρεσίας: Πότε θα επιστραφούν τελικά στους εργαζόμενους - enikonomia.gr
share

Tριετίες Προϋπηρεσίας: Πότε θα επιστραφούν τελικά στους εργαζόμενους

δημοσιεύτηκε:

Για το πότε θα επιστραφούν οι τριετίες προϋπηρεσίας στους εργαζόμενους ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 ο υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι τριετίες θα δοθούν στους εργαζόμενους  όταν η ανεργία  θα πάει στο 10%, απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι η ανεργία είναι τώρα στο 12,5%. Υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε την ανεργία στο 17,3% και ότι τώρα έχει περιοριστεί.  ” Επομένως για τις τριετίες εφαρμόζουμε την πολιτική που εφαρμοζόταν και πριν. Δεν έχω να σας πω τίποτα παραπάνω. Αυτή τη χρονιά δεν έχουμε κάτι” συμπλήρωσε. Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η ανεργία μειωθεί  τι θα γίνει με τις τριετίες.  “Eάν μειωθεί η ανεργία εδώ είμαστε”, απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 Η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπενθυμίζεται  ότι πρόσφατα οι κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ,ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ,ΣΒΕ)  υπέγραψαν τη  νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης έως τις 30 Ιουνίου 2023 , όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. “Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι αν κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ αρθεί με οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ”,  τόνισε η ΓΣΕΕ και πρόσθεσε  πως “η νέα Σύμβαση, διατηρεί επίσης σε ισχύ κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”.

Τι προβλεπόταν για τις τριετίες  προϋπηρεσίας 

Σύμφωνα  με τα έως τώρα δεδομένα, τριετίες προϋπηρεσίας  θα λάμβαναν μόνο όσοι αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό και είχαν  ήδη κατοχυρώσει προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών τον Φεβρουάριο του 2012.  Δηλαδή ο εργαζόμενος που αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό  και είχε  κατοχυρώσει  μέχρι  τις14/2/2012  την πρώτη τριετία θα λάμβανε την ανάλογη προσαύξηση 10% υπολογιζόμενη επί του εκάστοτε βασικού μισθού.  Αλλά αυτή η προσαύξηση δεν  θα ίσχυε για προϋπηρεσία που συμπληρώνεται από τον Φεβρουάριο του 2012 και μετά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.