Quantcast
ΤτΕ: Στάσιμες οι χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Στάσιμες οι χορηγήσεις δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

δημοσιεύτηκε:

Aμετάβλητη  παραμένει η ζήτηση για νέα δάνεια το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ ενώ στάσιμες οι χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά 

Το α΄ τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως εκτιμά η ΤτΕ  τα κριτήρια αναμένεται να γίνουν ως ένα βαθμό πιο αυστηρά κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015, εξαιτίας της γενικής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2015 παρά τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για αναδιάρθρωση του χρέους τους. Η ζήτηση για δάνεια από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη και κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015.

Οι όροι χορήγησης δανείων προς ΜΧΕ παρέμειναν κατά βάση αμετάβλητοι.

Το α΄ τρίμηνο του 2015, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ενώ αναμένεται να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2015.

Η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια παρουσίασε μικρή μείωση, κυρίως λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενώ αναμένεται να παραμείνει κατά βάση αμετάβλητη κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου.

Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ αναμένεται να μειωθεί ως ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.