Quantcast
ΒΕΑ: Ζητεί παράταση για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής - enikonomia.gr
share

ΒΕΑ: Ζητεί παράταση για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής

δημοσιεύτηκε:

Να παραταθεί η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%, αλλά και να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής του επιστρεπτέου ποσού από 60 σε 120 δόσεις, ζητεί με επιστολή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι ο υπουργός, παρευρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΑ, άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των μελών μας αναφορικά με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους και δεσμεύτηκε ότι για τα περισσότερα, μπορεί να βρεθεί λύση.

Με την επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη και ενόψει της λήξης της προθεσμίας (31/03/2022) της δυνατότητας των επιχειρήσεων να επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του επιστρεπτέου ποσού με πρόσθετη έκπτωση 15%, ή την αποπληρωμή της οφειλής σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου 2022, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα και εκκλήσεις επιχειρήσεων – μελών, και σε συνάρτηση με τις άμεσες επιπτώσεις από την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, το ΒΕΑ ζήτησε:

• Την παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%,

• Την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του επιστρεπτέου ποσού από 60 σε 120 δόσεις,

προκειμένου να περιοριστεί η μηνιαία δαπάνη και να τονωθεί η ρευστότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών, στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται, ότι παρά το μέγεθος του προβλήματος, ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς στο επόμενο διάστημα, εάν δεν εξασφαλιστεί με αποτελεσματικά μέτρα το δίχτυ ελάχιστης προστασίας των επιχειρήσεων, που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, είναι παραπάνω από ορατός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.