Quantcast
Βενζίνη, diesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές - Τι γίνεται με το φυσικό αέριο - enikonomia.gr
share

Βενζίνη, diesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές – Τι γίνεται με το φυσικό αέριο

δημοσιεύτηκε:

Νέες προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης έκαναν oι αναλυτές του κλάδου.

Όπως εκτίμησαν, η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής αναμένεται να αγγίξει εκ νέου τα 1,8 ευρώ το λίτρο. Υπενθυμίζεται δε πως η τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,766 ευρώ από 1,749 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 2022.

“Τσιμπάει και η τιμή του diesel κίνησης

Την ίδια ώρα οι oι αναλυτές του κλάδου αναφέρουν πως η τιμή του diesel κίνησης αναμένεται να  “σκαρφαλώσει” σύντομα πάνω από το επίπεδο των  1,75 ευρώ το λίτρο. Υπενθυμίζεται πως μέσα περίπου σε 10 ημέρες η τιμή στο diesel κίνησης έχει φτάσει στο 1,719 ευρώ το λίτρο από 1,639 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 10 Δεκεμβρίου 2022.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μέσα σε περίπου 10 ημέρες  έχει αυξηθεί κατά 7 λεπτά, δηλαδή έχει διαμορφωθεί σήμερα στο 1,12 ευρώ το λίτρο από 1,05 ευρώ το λίτρο που ήταν.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως και η τιμή του brent κινείται σε ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα,  η τιμή του brent αυξήθηκε σήμερα στις 10.39 π.μ κατά 0,58% και ανήλθε στα 82,68%, όπως προκύπτει από το πίνακα του Investing.com.

Το φυσικό αέριο

Ωστόσο την ίδια στιγμή συνεχίζει να πέφτει η τιμή του φυσικού αερίου. Όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία του www.barchart.com, η τιμή του φυσικού αερίου έπεσε σήμερα στις 10.08 π.μ  κάτω από τα επίπεδα των 97 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  Συγκεκριμένα η τιμή του σημείωσε μια πτώση της τάξεως του 5,59 %και διαμορφώθηκε στα 92,290 ευρώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό πίνακα του www.barchart.com

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.