Quantcast
Βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: Οι νέες προβλέψεις των πρατηριούχων για τις τιμές - enikonomia.gr
share

Βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης: Οι νέες προβλέψεις των πρατηριούχων για τις τιμές

δημοσιεύτηκε:

Καλά νέα από τον Πρόεδρο πρατηριούχων Αττικής Νίκο  Παπαγεωργίου για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και για το πετρέλαιο κίνησης

Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, η πρόβλεψη για την αμόλυβδη βενζίνη είναι ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η τιμή της θα βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα των 2 ευρώ. Ξεκαθάρισε δε πως αυτό θα ισχύει μόνο για τις μεγάλες αστικές πόλεις και όχι για  τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές διότι σε αυτές η τιμή της  αμόλυβδης βενζίνης  είναι κατά 15 λεπτά πιο ακριβή λόγω μεταφορικών.

Πετρέλαιο κίνησης: Νέα πρόβλεψη για την τιμή

Επίσης μίλησε και για την τιμή του πετρελαίου κίνησης.« Το πετρέλαιο κίνησης είναι το πιο σημαντικό προϊόν. Μπαίνοντας σε γιορτές, το πετρέλαιο κίνησης είναι το προϊόν που κινεί όλη την αγορά με οποιονδήποτε τρόπο» είπε και εκτίμησε πως  «το πετρέλαιο κίνησης θα είναι κάτω από 1,90 ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα δώσει μια ανάσα, δηλαδή μια μείωση της τάξεως του 15% που είχε επέλθει τις τελευταίες 15 ημέρες. Αναμένουμε να φέρει και μια ανάλογη μείωση και σε όλα τα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές στην καθημερινότητα τους».

Για  το πετρέλαιο θέρμανσης

Τέλος αναφέρθηκε και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. « 1,42 ήταν η πρώτη πανελλαδική τιμή που καταγράφηκε στις 15 Οκτωβρίου, τώρα είμαστε στο 1,19 ευρώ», είπε και πρόσθεσε πως  «υπάρχουν δύο γενναίες επιδοτήσεις: Η μία είναι της κυβέρνησης των 25 λεπτών το λίτρο. Η δέσμευση της κυβέρνησης  είναι  να υπάρχει αυτή η επιδότηση μέχρι τις 31 /12 /2022. Μακάρι να συνεχιστεί και μέχρι το τέλος της θητείας της σεζόν του πετρελαίου. Υπάρχει και επιδότηση των διυλιστηρίων  των 7,5 λεπτών η οποία έχει παραταθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου».

«Η τιμή του πετρελαίου διεθνώς έχει πέσει πάρα πολύ.  Υπάρχει η τιμή του ευρώ που έχει ενισχυθεί έναντι του δολαρίου. Έτσι υπάρχει πραγματικά ένα πολύ καλό και υγιές περιβάλλον για να πέσουν οι τιμές », πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε δει ποτέ χωρίς σοβαρή αιτία παγκόσμια να διατηρούνται οι τιμές  σε υψηλά  επίπεδα. Γιατί ακόμη οι τιμές είναι υψηλά. Αυτό κάτι προμηνύει για εμένα -και ίσως να είναι μια παγκόσμια κρίση ενεργειακή ή παγκόσμια κρίση ορυκτών καυσίμων. Γιατί βλέπουμε ότι μειώνονται τα αποθέματα διεθνώς», τόνισε και προειδοποίησε πως  «εάν υπάρξει εμπάργκο προς τη Ρωσία ενδεχομένως να ξαναεκτοξευτούν οι τιμές».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.