Quantcast
Βενζίνη: Πότε θα αποκλιμακωθεί η τιμή της - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Πότε θα αποκλιμακωθεί η τιμή της

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι θα αποκλιμακωθεί η τιμή της βενζίνης έκανε σήμερα ο ΓΓ Βενζινοπωλών Αττικής, Αποστόλης Καρατζόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.  «Την Τρίτη θα δούμε μια μικρή αποκλιμάκωση σιγά – σιγά στην τιμή της βενζίνης. Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα φτάσει άμεσα στα ρεζεβουάρ σας, αλλά οι πληροφορίες μου λένε, μέχρι τώρα που μιλάμε, ότι θα έχουμε μια μικρή αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης. Αυτό θα γίνει από την Τρίτη και μετά», σημείωσε ο κ. Καρατζόπουλος.

Επίσης ρωτήθηκε πώς θα διαμορφωθεί η τιμή της βενζίνης το Πάσχα. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα … δεν ξέρω πόσο θα έχει τότε η τιμή του πετρελαίου διεθνώς. Αλλά σίγουρα από την εβδομάδα που θα μπει- εάν έχουμε αποκλιμάκωση στην τιμή της βενζίνης – τότε αυτή θα είναι παραπάνω το Πάσχα», απάντησε.

Βενζίνη: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή της το καλοκαίρι

Στο θέμα της βενζίνης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης. «Η τιμή της βενζίνης έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες την ανιούσα. Βέβαια παρατηρείται μια αστάθεια των διεθνών τιμών. Αυτό οφείλεται σε γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όπως και επίσης στη φορολογία των καυσίμων στην Ελλάδα» είπε.

«Τώρα βλέπουμε μια αστάθεια στην τιμή του βαρελιού. Βλέπουμε ότι καθημερινά ανεβοκατεβαίνει και σήμερα που μιλάμε είναι στα 86 δολάρια. Οπότε αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που υπάρχει άνοδος στην χονδρική θα αυξηθεί και η τιμή της λιανικής. Η μέση τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη στα Χανιά αλλά και στην Κρήτη γενικότερα είναι στα 1,94 ευρώ το λίτρο. Πλησιάζουμε στους καλοκαιρινούς μήνες και από ότι δείχνουν τα πράγματα θα είμαστε σε άνοδο και πολύ φοβάμαι πως θα ξεπεράσουμε και τα 2 ευρώ στην τιμή της βενζίνης. Διότι σε αρκετές περιοχές  εκτός πόλεως , εκτός κέντρου, η τιμή είναι ήδη στα 2 ευρώ», συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.