Quantcast
Βενζίνη: Πού είναι πιο ακριβή - Τι ζητούν οι καταναλωτές από την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Πού είναι πιο ακριβή – Τι ζητούν οι καταναλωτές από την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να λάβει η κυβέρνηση μέτρα στήριξης για τα καύσιμα επισημαίνουν οι καταναλωτές σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ επειδή δεν μπορούν να ακολουθήσουν το καθημερινό ράλι των τιμών στη βενζίνη. «Γιατί δεν καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης; Γιατί δεν τον καταργεί η κυβέρνηση για να μπορεί να ανακουφιστεί και ο κόσμος;»,  διερωτήθηκε οδηγός ΙΧ μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Mάλιστα η  ΕΡΤ παρουσιάζει τη λίστα με τις νέες τιμές των καυσίμων σε διάφορα πρατήρια της χώρας:

Βενζίνη: Πού είναι πιο ακριβή

Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης  “φλερτάρει” με τα 2 ευρώ  ενώ στα νησιά κινείται ήδη σε πολύ υψηλότερα επίπεδα: Πρώτες σε ακρίβεια έρχονται και πάλι οι Κυκλάδες με 2,21 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2,11 ευρώ το λίτρο και στα 2,04  ευρώ το λίτρο είναι η τιμή στην Eυρυτανία και στη Φωκίδα στα 2,01 ευρώ το λίτρο.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης  έχει αυξηθεί κατά 4,6% μέσα σε 1 μήνα, αν και σε σχέση με τον Αύγουστο του 2022 παρέμεινε 5% φθηνότερη.  Σημειώνεται δε πως η μέση πανελλαδική τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη είναι στα 1.956 ευρώ το λίτρο από 1,869 ευρώ  το λίτρο που ήταν στις 11 Ιουλίου σε μηνιαία βάση. Δηλαδή υπήρξε μια μηνιαία αύξηση 4, 6%. Ενώ στις 11 Αυγούστου 2022 η τιμή ήταν στις  2,061 ευρώ το λίτρο, δηλαδή  υπήρξε μια ετήσια μεταβολή της τάξεως του -5%

«Η κυβέρνηση κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τον ΦΠΑ έχει αυξηθεί η τιμή και έχει ένα τεράστιο όφελος από τον ΦΠΑ, αυτό θα μπορούσε να το δώσει στον καταναλωτή με κάποιο τρόπο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.