Quantcast
Βενζίνη: Θα αυξηθεί και άλλο η τιμή της το επόμενο διάστημα; Η απάντηση των πρατηριούχων - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Θα αυξηθεί και άλλο η τιμή της το επόμενο διάστημα; Η απάντηση των πρατηριούχων

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα η τιμή της βενζίνης ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι εξελίξεις θα έχουμε διεθνώς … εάν λάβουμε υπόψη μας όλα αυτά τα γεγονότα που γίνονται σε καθημερινή βάση», απάντησε και ο κ. Ασμάτογλου. «Εγώ θα σας πω δεν είναι μεγάλη αυτή η αύξηση που μας ήρθε στην τιμή της βενζίνης που έχει αγγίξει τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα;» διερωτήθηκε και συνέχισε:

Βενζίνη: Πόσο έχει αυξηθεί μέχρι στιγμής η τιμή της

«Είδαμε πράγματι η τιμή της βενζίνης να αγγίζει τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα. Βέβαια στην νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Η μέση τιμή της βενζίνης που βγαίνει επίσημα από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι στο 1,94 ευρώ το λίτρο. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε αυξήσεις  2 περιόδων:

  • Δηλαδή μέσα σε αυτόν τον μήνα είχαμε μια αύξηση 0,10 ευρώ.
  • Και η δεύτερη περίοδος ήταν μέχρι χθες που  είδαμε να έχουμε 0,7 ευρώ αύξηση. Και ήρθε η τιμή αυτή να αγγίξει περίπου τα 2 ευρώ στην βενζίνη στα μεγάλα αστικά κέντρα», είπε.

Βέβαια αυτό που μπορούμε να δούμε σήμερα είναι μια μικρή ύφεση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου. Και ελπίζουμε πως ίσως σταθεροποιηθεί αυτή η κατάσταση. Αυτές οι αυξήσεις μας μένουν. Αυτό συνέβη γιατί όλες αυτές οι εξελίξεις παγκοσμίως έρχονται και αγγίζουν οικονομικά αυτό το χρηματιστηριακό προϊόν που λέγεται” καύσιμο” και έτσι επιβαρύνει την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή. Οι αυξήσεις αυτές δεν είναι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά και είναι σε όλα τα διυλιστήρια της Νοτίου Ευρώπης …τουλάχιστον για εμάς που παίρνουμε τις τιμές από κέντρα του εξωτερικού για τα διυλιστήρια της Νοτίου Ευρώπης. Από εκεί και πέρα τα ελληνικά διυλιστήρια εναρμονίζονται πάνω σε αυτή την τιμή όπως και τα άλλα διυλιστήρια της Νοτίου Ευρώπης και έτσι παίρνουμε αυτήν την αυξημένη τιμή. Κάθε φορά που γίνεται κάτι ρωσο-ουκρανικό ή κάτι στη Μέση Ανατολή ή ακόμη και το τρομοκρατικό στη Ρωσία,.. αυτά έχουν αντίκτυπο οικονομικό στην τσέπη μας.  Και αμέσως  σε καθημερινή βάση  οι τιμές στην βενζίνη  αυξάνονται διεθνώς», τόνισε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.