Quantcast
Βενζίνη: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για την τιμή της στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για την τιμή της στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά  των 27 κρατών μελών της ΕΕ και της Ευρωζώνης φαίνεται πως κινείται η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα καθώς έχει αγγίξει σχεδόν τα 2 ευρώ το λίτρο .

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώθηκε χθες την Τρίτη στα 1,929 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή του diesel κίνησης  έφτασε στα 1,642 ευρώ.  Υπενθυμίζεται δε πως  τα υψηλά του τελευταίου διμήνου για τη βενζίνη ήταν  στα 1,986 ευρώ το λίτρο και στο 1,704 ευρώ για το diesel κίνησης.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως στις στις 13 Μαΐου η μέση τιμή  της βενζίνης μαζί με τους φόρους ανήλθε στα 1,949 ευρώ το λίτρο, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν στα 1,837.26 ευρώ και στην Ε.Ε. των 27 ήταν στα 1,783.29 ευρώ. Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπάρχουν ενδείξεις για υψηλή συγκέντρωση στην αγορά διύλισης και αδύναμο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιρειών διύλισης καθώς οι  τιμές στα βασικά προϊόντα (αμόλυβδη και ντίζελ κίνησης) είναι περίπου ίδιες.

Βενζίνη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για την τιμή της σε άλλες χώρες της ΕΕ

Ακριβότερη τιμή βενζίνης στην ΕΕ έχουν οι εξής χώρες: η Ολλανδία με 2,046 ευρώ το λίτρο, η Δανία με 2,045 ευρώ το λίτρο,  ενώ πιο φθηνή είναι στην Μάλτα με 1,340 ευρώ το λίτρο και στην  Κύπρο( 1,565 ευρώ το λίτρο) 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.