Quantcast
Βενζίνη: Τι εξετάζεται για να μην φουλάρουν οι Έλληνες οδηγοί καύσιμα στη Βουλγαρία - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Τι εξετάζεται για να μην φουλάρουν οι Έλληνες οδηγοί καύσιμα στη Βουλγαρία

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως βρίσκεται η εφαρμογή ενός Fuel pass ή Κάρτα Πολίτη προκειμένου να μην πηγαίνουν στην Βουλγαρία οι Έλληνες οδηγοί για να φουλάρουν το όχημά τους με βενζίνη.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1. «Έχουμε ήδη κάνει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών. Ο  κ. Βεσυρόπολους είπε ότι θα το σκεφτεί. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη. Θα μπορούσε έστω και δοκιμαστικά να εφαρμοστεί το Fuel pass ή κάρτα Πολίτη και να παίρνουν κάποιοι καταναλωτές πιο φθηνό καύσιμο, όπως σε γειτονικές χώρες», τόνισε.

«Εμείς ζητήσαμε να γίνει αυτό δοκιμαστικά έστω και σε μια πόλη προκειμένου να καταλάβει η πολιτεία ότι το επιπλέον έσοδο που θα έχει από την αύξηση των πωλήσεων θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο και πως θα ισοσκελίσει τη μείωση των εσόδων από τον αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Δηλαδή οι αυξημένες πωλήσεις θα φέρουν εξισορρόπηση στα έσοδα από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Εξάλλου τι ζητήσαμε; Να εφαρμοστεί αυτό δοκιμαστικά, έστω ας γίνει αυτό πρώτα στη Κομοτηνή, να γίνει μια άσκηση και θα δουν ότι θα  υπάρχουν καλά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.