Quantcast
Βενζίνη: "Τρομάζουν" οι εκτιμήσεις για την τιμή της - Τι είπε ο Οικονόμου για το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: “Τρομάζουν” οι εκτιμήσεις για την τιμή της – Τι είπε ο Οικονόμου για το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν ενδέχεται να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα  καθώς το ράλι στην τιμή της βενζίνης συνεχίζεται, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

“Η κυβέρνηση σκέφτεται και ενεργεί με βάση το συμφέρον της κοινωνίας και μέσα στα όρια της αντοχής της οικονομίας. Όταν το σχέδιο αντιμετώπισης  και των προβλημάτων που έχουμε στα καύσιμα εξαιτίας της εισαγόμενης ακρίβειας ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί στην κοινή γνώμη και θα εφαρμοστεί”,  σημείωσε  χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το πώς εξετάζει η κυβέρνηση το αίτημα των βενζινοπωλών για οριζόντια μείωση της τιμής  στη βενζίνη. “Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας. Το κάναμε με την ηλεκτρική ενέργεια, θα το κάνουμε και με τα καύσιμα.  Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Βενζίνη: Πού θα φτάσει η τιμή της στην Αττική και στα νησιά στα τέλη Ιουνίου

Νέες προβλέψεις για το πού θα φτάσει στα τέλη Ιουνίου η τιμή της βενζίνης  στην Αττική και στα νησιά έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Με τους ρυθμούς των αυξήσεων θα είναι κατά προσωπική εκτίμηση γύρω στο 2,60 ευρώ το λίτρο με 2,65 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης και στα 3 ευρώ στα νησιά, σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Επίσης αναφέρθηκε στο ποσό που πωλείται σήμερα η τιμή βενζίνης στην Αττική .” Μέσα σε 10 ημέρες είχαμε μια αύξηση στις τιμές διυλιστηριακών προϊόντων της αμόλυβδης και του  πετρελαίου κίνησης της τάξεως των 10 λεπτών του λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα πωλούν τα διυλιστήρια στα 2,40 ευρώ plus την βενζίνη αμόλυβδη και στο 1,93 ευρώ το πετρέλαιο εκκίνησης”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “το πετρέλαιο στην αντλία είναι πάνω από 2 ευρώ με την επιδότηση”.

“Σήμερα πωλούν τα διυλιστήρια 2,40 ευρώ το λίτρο.  Αυτό σημαίνει κέρδος της εταιρείας, κέρδος μεταφορέα και φτάνει στο πρατηριούχο για να μπει τέλος  υπηρεσιών”, επανέλαβε και  εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η τιμή της βενζίνης θα “σκαρφαλώσει” στα 2,50 ευρώ το λίτρο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.