Quantcast
Ξεκινάει η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης - enikonomia.gr
share

Ξεκινάει η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

δημοσιεύτηκε:

Τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του Ε.Φ.Κ.Α., αποφάσισε η διοίκηση του ασφαλιστικού υπερ-ταμείου.

Έργο της Ομάδας Εργασίας θα είναι η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης του Ε.Φ.Κ.Α., παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων απονομής συντάξεων τόσο στις Περιφερειακές-Τοπικές Μονάδες όσο και στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Φ.Κ.Α. όταν παρίσταται ανάγκη. Η Ομάδα Εργασίας θα απασχολείται εντός των ωρών εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της και δεν θα καταβληθεί καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση στα μέλη της.

Yπενθυμίζεται πως στον κρατικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί το ποσό των 859 εκατ. ευρώ για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων κύριων συντάξεων, μεταξύ αυτών και 55.000 – 60.000 αιτήσεις που έγιναν μετά τις 12/5 /2016. Η έκδοση της εφαρμοστικής εγκυκλίου έχει δώσει το “πράσινο φως” για την έκδοσή τους, αν και η καθυστέρησης του “κλεισίματος” της 2ης αξιολόγησης έχει στερήσει στο Υπ. Εργασίας και τον ΕΦΚΑ τα απαιτούμενα κεφάλαια για την απόδοση των συντάξεων αυτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.