Quantcast
Ο 23χρονος υπάλληλος της Google που ζει σε φόρτηγο στο πάρκινγκ της εταιρείας για να κάνει οικονομία - enikonomia.gr
share

Ο 23χρονος υπάλληλος της Google που ζει σε φόρτηγο στο πάρκινγκ της εταιρείας για να κάνει οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Όταν ο 23χρονος Μπράντον εγκατέλειψε τη Μασαχουσέτη στα μέσα Μαΐου για να πιάσει δουλειά ως μηχανικός λογισμικού στη Google, δεν επέλεξε την πεπατημένη κι έτσι δεν νοίκιασε ένα ακριβό διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο για τη διαμονή του. Αντ’ αυτού, μετακόμισε σε ένα … φορτηγό 12 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο Business Insider, η ιδέα του ήρθε καθώς έψαχνε απεγνωσμένα μία οικονομική λύση διαμονής. Το φθηνότερο διαμέρισμα που μπορούσε να βρει στο Σαν Φρανσίσκο κόστιζε 2.000 μηνιαίως.

«Συνειδητοποίησα ότι θα πλήρωνα ένα υπερβολικό χρηματικό ποσό για το διαμέρισμα στο οποίο θα έμενα, ενώ δεν θα ήμουν σχεδόν ποτέ στο σπίτι. Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσεις μία τέτοια σπατάλη. Είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου και δεν σου μένει τίποτα να χτίσεις το μέλλον σου. Μου ήταν πολύ δύσκολο να συμφιλιωθώ με αυτή την ιδέα», εξηγεί ο 23χρονος Μπράντον .

Έτσι, αποφάσισε να κάνει οικονομία κάνοντας σπίτι του ένα φορτηγό, το οποίο παραμένει σταθμευμένο στο πάρκινγκ της εταιρείας. Η διαδικασία μετατροπής ενός οχήματος σε … σπιτικό του κόστισε 10.000 δολάρια- το μπόνους της σύναψης συμφωνίας με τη Google. Όλα τα υπόλοιπα χρήματα έμειναν στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Άλλωστε, οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, του το παρέχει η Google. Τρώει πρωινό,μεσημεριανό, βραδινό στην εταιρεία, ενώ κάθε μέρα κάνει τη γυμναστική του στο γυμναστήριο του τεχνολογικού κολοσσού. Όλα τα έξοδα του- ακόμη και ο λογαριασμός του κινητού του τηλεφώνου- είναι τακτοποιημένα από τη Google.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.