Quantcast
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Πρόσκληση για το πρόγραμμα... «Κομφούζιο» - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Πρόσκληση για το πρόγραμμα… «Κομφούζιο»

δημοσιεύτηκε:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Κομφούζιο», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το πρόγραμμα αφορά στην εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη.

Δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκταση με επιλέξιμες για τη δράση καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 3 έως τις 24 Ιουλίου. Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται να εφαρμόζουν τη μέθοδο για μια πενταετία, η οποία ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Η πρακτική της μεθόδου της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων συνίσταται στην εγκατάσταση παγίδων παρακολούθησης και ατμιστήρων (dispensers). Οι ατμιστήρες απελευθερώνουν συνθετική φερομόνη, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η σύζευξη των ακμαίων των μικρολεπιδοπτέρων και να ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.