Quantcast
Αποστόλου: 234 εκατ. ευρώ σε 335.000 δικαιούχους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: 234 εκατ. ευρώ σε 335.000 δικαιούχους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

δημοσιεύτηκε:

Σε 234,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2017, που αναμένεται να πληρωθεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. Το ποσό θα το μοιραστούν περίπου 335.000 δικαιούχοι και όπως τονίζει ο κ. Αποστόλου «ο αριθμός των δικαιούχων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ο υπουργός επισήμανε ότι «πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση που δίνεται για την υποστήριξη των παραγωγών που μοχθούν στην ορεινή Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «το ΥΠΑΑΤ αποδεικνύει έμπρακτα και με συνέπεια τη στήριξή του στους παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις βελτίωσης του εισοδήματός τους, της διατήρησης της αγροτικής δραστηριότητας αλλά και της συνοχής του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Προχωράμε σε μια ακόμη σημαντική πληρωμή για τον αγροτικό κόσμο λίγες μέρες πριν τις γιορτές. Ενισχύουμε με το ποσό των 234,1 εκατ. ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2017 τους δικαιούχους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας. Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως και πέρυσι ο αριθμός των δικαιούχων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και ανέρχεται σε περίπου 335.000 δικαιούχους.

Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση που δίνεται για την υποστήριξη των παραγωγών που μοχθούν στην ορεινή Ελλάδα. Το ΥΠΑΑΤ αποδεικνύει έμπρακτα και με συνέπεια τη στήριξή του στους παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις βελτίωσης του εισοδήματός τους, της διατήρησης της αγροτικής δραστηριότητας αλλά και της συνοχής του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.