Quantcast
ΕΕ σε Παπαδημούλη: Ενίσχυση με μέγιστη περίοδο 5 ετών στους νέους γεωργούς - enikonomia.gr
share

ΕΕ σε Παπαδημούλη: Ενίσχυση με μέγιστη περίοδο 5 ετών στους νέους γεωργούς

δημοσιεύτηκε:

«Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) προβλέπει στήριξη για μια σειρά δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των πόρων, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, καθώς και της ικανότητάς τους, στην περίπτωση των παραγωγών ελαιολάδου, να προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή και να προάγουν την ισόρροπη εδαφική ανάπτυξη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Φίλ Χόγκαν, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Οι νεαροί γεωργοί» συνέχισε ο κ. Χόγκαν «έχουν πρόσβαση σε εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο και των δύο πυλώνων. Όσον αφορά τον πρώτο πυλώνα στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης (ΚΒΕ), οι νεαροί γεωργοί και/ή οι γεωργοί που ξεκινούν τη γεωργική τους δραστηριότητα μπορούν να λαμβάνουν ετήσια συμπληρωματική ενίσχυση (ενίσχυση για τους νεαρούς γεωργούς) για μέγιστη περίοδο 5 ετών. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση κατά προτεραιότητα στην κατανομή από το εθνικό ή περιφερειακό απόθεμα».

«Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΓΤΑΑ, παρέχει στήριξη για την εγκατάσταση νεαρών γεωργών, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με άλλα μέτρα, όπως για παράδειγμα τη μεταφορά γνώσεων ή τις επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης, ζητούσε να πληροφορηθεί, τι μέτρα θα ληφθούν, προκειμένου να προστατευτούν συνολικά η ευρωπαϊκή ήπειρος «και ειδικά οι χώρες του Νότου από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή ελαιόλαδου» και ποια οικονομικά κίνητρα θα δοθούν σε νέους αγρότες «που καλούνται να συνεχίσουν μια παράδοση αιώνων, στις δεδομένες δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η Ελλάδα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.