Quantcast
Συνάντηση Αραμπατζή και Σκρέκα με τευτλοκαλλιεργητές - Τι συζήτησαν - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Αραμπατζή και Σκρέκα με τευτλοκαλλιεργητές – Τι συζήτησαν

δημοσιεύτηκε:

Τη βούληση της κυβέρνησης αλλά και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συνέχιση της παραγωγής ζάχαρης στη χώρα, τονίστηκε σε συνάντηση των υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα και Φωτεινής Αραμπατζή σε συνάντησή τους με εκπροσώπους τευτλοκαλλιεργειών από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης που παρέδωσε την εταιρεία σε καθεστώς προπτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης με κλειστά εργοστάσια και σωρευμένες ζημίες που έχουν εκτοξευθεί στα 320 εκατομμύρια ευρώ περίπου».

Οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν ότι προκύπτει άμεσος κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2019, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να υπογραμμίζει ότι θα εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της αλλά και να βρεθεί διέξοδος για την εφετινή παραγωγή.

Σε ότι έχει να κάνει με τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να συνεχιστεί η καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στη χώρα, αναφέρθηκε ότι θα δηλωθεί επισήμως στον ISAAM η επιθυμία της χώρας μας για διατήρηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην τευτλοκαλλιέργεια και το 2020.

Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης του νέου Νομικού Προσώπου που θα προκύψει από τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης στον αναπτυξιακό νόμο για την υλοποίηση επενδυτών εκσυγχρονισμού.

Τέλος, πρόκειται να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ θα μελετηθεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης μονάδας συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με την ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων της παραγωγικής διαδικασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.