Quantcast
Λιβανός: Στα 400 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Αγροτών - Τι συμβαίνει με τη σηματοδότηση προϊόντων - enikonomia.gr
share

Λιβανός: Στα 400 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Αγροτών – Τι συμβαίνει με τη σηματοδότηση προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89.
Όπως είπε για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ το σχέδιο της Ελλάδας θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο.
«Εκεί επενδύουμε κυρίως στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της γεωργίας, στην περιβαλλοντική του διάσταση, στην προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων, στην εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων και κυρίως στην εισδοχή πολλών νέων ανθρώπων στον πρωτογενή τομέα, τον οποίο θεωρούμε δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο το πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Αγροτών ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ δίνοντας υπερδιπλάσια χρήματα σε κάθε δικαιούχο αλλά και πρόσθετες υποχρεώσεις, όπως η παραμονή στον πρωτογενή τομέα για τουλάχιστον μια επταετία.
Για την υπόθεση της σηματοδότησης προϊόντων
Για την υπόθεση της σηματοδότησης προϊόντων, ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε τη διαδικασία χρήσιμη για τον καταναλωτή. Ωστόσο εξέφρασε την αντίθεσή του για τη σηματοδότηση μέσω της μεθόδου nutrice core, γιατί ενώ μετρά π.χ. τη ζάχαρη ή το αλάτι δεν τα μετρά με το σωστό τρόπο. Η Ελλάδα έχει συστήσει Επιτροπή για να προβληθεί ο σωστός τρόπος υπολογισμού της διατροφικής αξίας των προϊόντων ώστε να μην υπολογίζεται ως αγαθό καλύτερης διατροφικής αξίας ένα προϊόν τύπου cola από ό,τι το ελαιόλαδο, και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα προβάλλοντας veto στην ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθεί να υποσκελισθούν προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ ή μόνο ακόρεστα προϊόντα όπως το λάδι, από άλλα τεχνολογικά προϊόντα που από τη μια διαμορφώνονται στα εργαστήρια και από την άλλη δεν έχουν καμία διατροφική αξία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.