Quantcast
Αποζημίωση ΕΛΓΑ: Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να αυξηθεί το ανώτατο όριο - enikonomia.gr
share

Αποζημίωση ΕΛΓΑ: Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να αυξηθεί το ανώτατο όριο

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το τριπλάσιο του προβλεπόμενου ορίου των 70.000 ευρώ μπορεί να υπολογιστεί η αποζημίωση που καταβάλει ο ΕΛΓΑ στους δικαιούχους για περιπτώσεις ζημιών κατά την εκδήλωση φυσικών κινδύνων (παγετός, χαλάζι, πλημμύρα, καύσωνας και ηλιακή ακτινοβολία, χιόνι, υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις).
Το παραπάνω γίνεται γνωστό με ΚΥΑ που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, όπως αναφέρεται σε προτεινόμενη διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες συναφείς ρυθμίσεις»
Ακολουθεί ολόκληρη η προτεινόμενη διάταξη
Άρθρο 3 Ανώτατο όριο αποζημίωσης από τον ΕΛ.Γ.Α.
– Τροποποίηση της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010
Το τρίτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010 (Α’ 160) αντικαθίσταται και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής:
«5. Ως ανώτατο όριο αποζημίωσης το οποίο μπορεί να καταβάλει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) στους δικαιούχους ορίζεται η μεγαλύτερη αποζημίωση που μπορεί να δοθεί με βάση τους κανονισμούς ασφάλισης φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α., οι οποίοι ισχύουν κάθε φορά, δεν μπορεί όμως να υπερβαίνει συνολικά ανά δικαιούχο και ανά έτος τις 70.000 ευρώ. Ειδικά για καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε δύο περιόδους εντός του ίδιου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή), το ανώτατο όριο ανά δικαιούχο αποζημίωσης, προσδιορίζεται μέχρι το διπλάσιο του οριζόμενου στο προηγούμενο εδάφιο ορίου των 70.000 ευρώ. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α., στις περιπτώσεις ζημιών κατά την εκδήλωση των φυσικών κινδύνων των περ. α’, β’, δ’, ε’, στ’ και ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 5, το ποσό της αποζημίωσης υπολογίζεται μέχρι το όριο του τριπλάσιου ποσού των 70.000 ευρώ, όπως ορίζεται στο πρώτο εδάφιο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.