Quantcast
Αγοραστός: Κίνδυνος να παράγεται ελληνικό γιαούρτι, χωρίς ελληνικό γάλα - enikonomia.gr
share

Αγοραστός: Κίνδυνος να παράγεται ελληνικό γιαούρτι, χωρίς ελληνικό γάλα

δημοσιεύτηκε:

Τον κίνδυνο να παράγεται ελληνικό γιαούρτι, χωρίς ελληνικό γάλα επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Στην επιστολή τονίζονται τα προβλήματα των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών και αγελαδοτρόφων καθώς και η απόφαση του υπουργείου για αναθεώρηση του άρθρου 82 του κώδικα τροφίμων και ποτών περί χρήσης αφυδατωμένου γάλακτος ή παραγώγων τους σε μορφή σκόνης.

Ο κ. Αγοραστός καλεί τον υπουργό να επανεξετάσει αυτή την απόφασή του, να έρθει το «ελληνικό σήμα για το γάλα», ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής για την προέλευση της πρώτης ύλης των γαλακτοκομικών προϊόντων και να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, όσον αφορά στο γιαούρτι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.