Quantcast
Αλιεία - Υδατοκαλλιέργειες: Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες: Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Έως και την Τετάρτη, 15 Μαρτίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις επιχειρήσεων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας για την καταβολή αποζημιώσεων στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μέτρου 3.4.3, δράση 2 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εν λόγω αποζημιώσεις αφορούν το διαφυγόν εισόδημα και για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε λόγω της διατάραξης της αγοράς, η οποία προκλήθηκε από τη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της στην εφοδιαστική αλυσίδα των δυο κλάδων.

Η χρηματική αποζημίωση της πρόσκλησης ανέρχεται σε 51.335.000 ευρώ. Δικαιούχοι είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται στους τομείς αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, που διαθέτουν όλες τις προβλεπόμενες άδειες, για την κανονική λειτουργία τους και δεν έχουν διαπράξει σοβαρές παραβάσεις και απάτες. Εκπληρώνουν το σύνολο των όρων και προϋποθέσεων, που αναφέρει η παραπάνω Υ.Α., τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης όσο και καθ’ όλη την περίοδο για την οποία παρέχεται η οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αξιολόγηση των αιτήσεων είναι άμεση, βάσει της ημερομηνίας και ώρας οριστικοποίησης της υποβολής της αίτησης του δικαιούχου. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκδίδονται τμηματικά οι Αποφάσεις Ένταξης ή Απόρριψης και στη συνέχεια ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης που τυγχάνουν θετικής αξιολόγησης και ένταξης, θεωρούνται ταυτόχρονα ότι είναι και αιτήσεις πληρωμής, επομένως δεν απαιτείται η υποβολή ξεχωριστής αίτησης πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων.

Η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης, από τους ενδιαφερόμενους, γίνεται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο: apozimiosi-metro343.alieia.gr.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.