Quantcast
Αποστόλου: 23,5 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης ελληνικών προϊόντων - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: 23,5 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης ελληνικών προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Με εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων των οποίων έχουν εγκριθεί προγράμματα προώθησης των προϊόντων τους στην εσωτερική αγορά και στις αγορές τρίτων χωρών, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χαράλαμπου Κασίμη και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόκειται για τα πρώτα 7 προγράμματα που εγκρίνονται για να υλοποιηθούν την περίοδο 2016 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 23,5 εκατ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν τα προγράμματα και τους στόχους που έχουν θέσει για αύξηση της διείσδυσης των προϊόντων τους και ανάπτυξη των εξαγωγών στις διεθνείς αγορές.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε την εξής δήλωση:

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που ολόκληρη η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης και κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής είναι πολύτιμη.

Είχαμε σήμερα μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση, καθώς ξεκινάει μια καινούργια περίοδος για τα προγράμματα προώθησης για την υλοποίηση των οποίων οι φορείς θα έχουν την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου.

Το στοίχημα που έχουμε όλοι να κερδίσουμε, και πρώτα απ΄όλα οι ίδιοι οι φορείς, είναι να υπάρξουν ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα από την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τα χρήματα που δαπανά, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η χώρα μας, θα πρέπει να πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Συνεπώς το Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα στους φορείς παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων.

Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε, επίσης, τόσο την πείρα του Enterprice Greece όσο και τις κατά τόπους πρεσβείες της χώρας μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.