Quantcast
Αποστόλου: Κανονικά θα γίνουν οι εκτιμήσεις για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Κανονικά θα γίνουν οι εκτιμήσεις για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

δημοσιεύτηκε:

«Δεσμευόμαστε ότι όλες οι εκτιμήσεις θα γίνουν κανονικά» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος. Αποστόλου για τις ζημιές που έχουν υποστεί, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι. Ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο αυτή την ώρα βρίσκεται στη φάση της εκτίμησης των ζημιών και ότι οι αποζημιώσεις, όσον αφορά τον ΕΛΓΑ θα δοθούν μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες (σ.σ. διασταυρώσεις κλπ) ενώ κινείται και η διαδικασία με τα ΠΣΕΑ.

Το θέμα, συζητήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου που ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις και στον νομό Ηλείας και σε άλλες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο σημείο μηδέν και οι καλλιεργητές περιμένουν με αγωνία έγκαιρες αποζημιώσεις, όχι μόνο για να γλυτώσουν τις οικονομικές ζημίες, αλλά και για να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Το πρόβλημα συνδέεται με τις κινητοποιήσεις των εκτιμητών, που με απόφαση του Σωματείου τους απέχουν από το εκτιμητικό έργο, διεκδικώντας επίλυση του ζητήματος με τα οδοιπορικά τους.

«Είμαστε σε φάση εξατομίκευσης των αιτήσεων και εκτιμήσεων» σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τις μετακινήσεις και τη χιλιομετρική αποζημίωση των εκτιμητών, είπε ότι τον Ιούλιο του 2016 με τροπολογία αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις των εκτιμητών και από 150 που ήτανε έγιναν στις 200 ενώ για τους κτηνιάτρους από 180 ανέβηκαν στις 200. Δηλαδή, όλες οι μέρες απασχόλησης τους μπορούν να είναι στον τομέα της εκτίμησης τον οποίο υπηρετούν, είπε ο κ. Αποστόλου ο οποίος αναγνώρισε ότι το καθεστώς αποζημίωσης για τις χιλιομετρικές αποστάσεις (10λεπτο ανά χιλιόμετρο) άλλαξε με το Ν. 4336/2015, δηλαδή λόγω τρίτου μνημονίου που επέβαλε και την περικοπή.

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε, πάντως, ότι όλες οι εκτιμήσεις θα γίνουν κανονικά και για όλες τις ζημιές, όπως ανέφερε, υπάρχουν σημεία αναφοράς που «μπορούμε να τις προσεγγίσουμε με απόλυτη βεβαιότητα και ορθότητα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.