Quantcast
Αποστόλου: Θα θέσουμε τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Θα θέσουμε τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

δημοσιεύτηκε:

 Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Ηπείρου για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις, πραγματοποίησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, όπου είχε σειρά επαφών με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλειο Ψαθά, τους Δημάρχους Άρτας Χρήστο Τσιρογιάννη και Νικολάου Σκουφά Ευστάθιο Γιαννούλη, καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην πρωτοφανή καταστροφή που έχει υποστεί ο πρωτογενής τομέας και στις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου για την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών. Ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, θα προβούν άμεσα σε: 

• Ενίσχυση των μονάδων ζωικής παραγωγής που επλήγησαν, για την προμήθεια ζωοτροφών.

• Καταγραφή των απωλειών σε ζωικό κεφάλαιο και σε μελισσοσμήνη.

• Ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών στη φυτική παραγωγή από τον πρόσφατο παγετό, σε συνδυασμό με τις νέες ζημιές από τις πλημμύρες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αποστόλου, θα υποβληθούν άμεσα δύο φάκελοι για έγκριση στην Ε. Επιτροπή.

Ο πρώτος αφορά την αποκατάσταση του εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων της ζωικής παραγωγής και ο δεύτερος την αποκατάσταση των απωλειών του φυτικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής.

Τόνισε δε τέλος, ότι «έχουμε χρέος όχι μόνο να στηρίξουμε τους πληγέντες παραγωγούς μας, αλλά και να θέσουμε τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.