Quantcast
Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Έως το τέλος Ιουνίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων στους Θεσσαλούς αγρότες - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης στον Realfm 97,8: Έως το τέλος Ιουνίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων στους Θεσσαλούς αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι καταβολές των αποζημιώσεων προς τους αγρότες της Θεσσαλίας, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο κ. Αυγενάκης παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ και επανέλαβε ότι η πόρτα του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτή.

«Στην Θεσσαλία η κυβέρνηση έχει δώσει περισσότερο από μισό δισ. ευρώ. Έχουμε καταβάλει τα 190 εκατ. ευρώ μέσω ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν παρουσιάζει καμία καθυστέρηση. Έχουμε την κρατική αρωγή που υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις αλλά δόθηκαν απαντήσεις αναλυτικά τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τον κ. Τριαντόπουλο» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Αυγενάκης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης περιέγραψε τη σχέση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με τους αγρότες ως μια σχέση διαχρονικά ισχυρή γιατί είναι ειλικρινής.

“Διορθώσαμε τα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης” υπενθύμισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογράμμισε ότι “συμμεριζόμαστε την αγωνία των αγροτών”.

“Πετύχαμε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας για τις διορθώσεις στη νέα ΚΑΠ και είμαστε χαρούμενοι για αυτό” υποστήριξε ακόμη ο κ. Αυγενάκης, ενώ είπε ότι “συνολικά χρειάζεται μια αναμόρφωση η ΚΑΠ γιατί η «Πράσινη Συμφωνία» εξελίσσεται”.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «είναι ένα πολύ ωραίο κειμενάκι γραμμένο στο γόνατο χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς καμία κοστολόγηση. Ακούμε την κάθε άποψη, δεν περισσεύει καμία θέση. Δεν προσπερνούμε τίποτα. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, ευρωπαϊκό και εθνικό. Τα αξιολογούμε όλα αλλά ξέρουμε και ποια είναι τα οικονομικά μας δεδομένα. Τις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη τις έχουν δει οι αγρότες με μέτρα που έχουν ληφθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.