Quantcast
Αυγενάκης: «Θα είμαστε αμείλικτοι, με το γάλα» - enikonomia.gr
share

Αυγενάκης: «Θα είμαστε αμείλικτοι, με το γάλα»

δημοσιεύτηκε:

«Η τιμή του γάλακτος πρέπει να προστατευθεί, όπως και τα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα ειδικά τα ΠΟΠ και σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ έκανε γνωστό ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία τύπου 112 για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, η οποία και θα τους ενημερώνει 72 ώρες νωρίτερα, για την έλευση έντονων ή ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε την εν λόγω αυστηρή προειδοποίηση και τις άλλες δηλώσεις, στη διάρκεια της σημερινής (1/2/24) συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, που έδωσε με αφορμή την έναρξη της 30ης επετειακής Agrotica στη ΔΕΘ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο υπουργός, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, οι έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης και στις πύλες εισόδου της χώρας, από τα μικτά κλιμάκια της γενικής διεύθυνσης τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και των κατά τόπους κτηνιατρικών υπηρεσιών των ΔΑΟΚ.

«Από τις 18 Ιανουαρίου, οπότε ξεκίνησαν οι σαρωτικοί έλεγχοι, έως και σήμερα έχουν ληφθεί δείγματα από σημεία λιανικής πώλησης στην Αττική, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Πάτρα», εξήγησε ο κ. Αυγενάκης και υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

«Στόχος μας η προστασία των κτηνοτρόφων παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και των έντιμων γαλακτοβιομηχάνων και τυροκόμων», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.