Quantcast
Μπόλαρης: Στόχος μας να μη σκορπάμε τα λεφτά, αλλά να τα δίνουμε στοχευμένα - enikonomia.gr
share

Μπόλαρης: Στόχος μας να μη σκορπάμε τα λεφτά, αλλά να τα δίνουμε στοχευμένα

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί ταχύτητα και απορρόφηση πόρων να αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, αλλά, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, βασικός στόχος είναι “να μην σκορπάμε τα λεφτά, αλλά να τα δίνουμε στοχευμένα αξιοποιώντας ορθά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μάρκος Μπόλαρης, επεσήμανε ότι σαφέστατα και η κυβέρνηση επιθυμεί την τάχιστη και μέγιστη απορρόφηση πόρων, μέσω της προκήρυξης των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, “πρώτα αξιολογούμε τις ανάγκες, τις ιεραρχούμε και έτσι στοχευμένα διαθέτουμε τους πόρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σήμερα περιόδευσε σε παραγωγικές μονάδες, συνεταιρισμούς και οινοποιεία του νομού Ημαθίας, ενώ πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με νέους αγρότες και μυδοκαλλιεργητές, τους οποίους και βρήκε πλήρως ενημερωμένους, ενώ όπως είπε, του κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε στέρεα βάση.

Τόνισε, ότι η μεγάλη πρόκληση στον αγροδιατροφικό τομέα, για το “καλό” της πατρίδας, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας, είναι η αλλαγή κατεύθυνσης που ακολουθούνταν επί σειρά χρόνων στον πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, ποιότητα, καινοτομία, επωνυμία και εξωστρέφεια, αποτελούν τα συστατικά εκείνα που θα αναδείξουν την υψηλή προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και θα τα τοποθετήσουν στα πιο “απαιτητικά ράφια όλου του κόσμου”.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας. “Η ΕΒΖ ξεπέρασε το σοκ, πατάει στα πόδια της και έχει πλέον τεράστιες προοπτικές”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “το 2017 η βιομηχανία θα βγει μπροστά δυναμικά”. Επισήμανε, ακόμα, ότι βασικός στόχος για τη διοίκηση της βιομηχανίας, αλλά και για την κυβέρνηση, επίσης, αποτελεί η επανάκτηση της εμπιστοσύνης με τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.