Quantcast
ΕΛΓΑ: 11,7 εκατ. ευρώ για δικαιούχους ζημιών του 2016 - enikonomia.gr
share

ΕΛΓΑ: 11,7 εκατ. ευρώ για δικαιούχους ζημιών του 2016

δημοσιεύτηκε:

Στα 11,7 εκατομμύρια ευρώ θα ανέρχεται τελικά η πληρωμή που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ για δικαιούχους ζημιών του 2016.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού κ. Αθανάσιου Ζαννιά. Η πληρωμή αφορά 7.397 δικαιούχους και το ποσό που θα καταβληθεί περιλαμβάνει αποζημιώσεις για ζημιές της Άνοιξης και του Καλοκαιριού του 2016. Οι παραγωγοί σε Αρκαδία, Έβρο και Καστοριά θα λάβουν ένα σημαντικό μέρος του συνολικού προς πληρωμή ποσού (δείτε αναλυτικότερα).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσό της πληρωμής είναι αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό που εκτιμούσε ο ΕΛΓΑ ότι θα καταβληθεί πριν από μερικές ημέρες (πρόσφατες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουλάχιστον 15 εκατ.ευρώ) ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ζαννιά η μείωση στο ποσό της πληρωμής οφείλεται κυρίως σε έναν αριθμό πορισμάτων που δεν κατάφθασαν εγκαίρως στα κεντρικά του οργανισμού, ώστε οι ζημιές τους να συμπεριληφθούν στην επικείμενη πληρωμή. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα 11,2 εκατ. ευρώ αφορούν ζημιές για φυτική παραγωγή και οι υπόλοιπες 530.000 ευρώ ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, η πληρωμή θα ανέλθει στα 11.770.958 ευρώ και τα χρήματα θα καταβληθούν σε 7.397 δικαιούχους. Οι παραγωγοί θα μπορούν να βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από την Παρασκευή 3/3, (ίσως και από το απόγευμα της Πέμπτης στα ΑΤΜ). Από το παραπάνω ποσό σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ, 3 εκατ. θα δοθούν σε παραγωγούς της Αρκαδίας, 1 εκατ. σε παραγωγούς του Έβρου και σχεδόν 700.000 ευρώ σε π


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.