Quantcast
ΕΛΓΑ-Δενδροκαλλιέργειες: Νέες διευκρινίσεις για τις ενισχύσεις - enikonomia.gr
share

ΕΛΓΑ-Δενδροκαλλιέργειες: Νέες διευκρινίσεις για τις ενισχύσεις

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τις δενδροκαλλιέργειες των παραγωγών, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το 2023, αλλά και για τις ενισχύσεις έδωσε ο ΕΛΓΑ. Έτσι, αποσαφηνίζεται ότι «οι τιμές ενισχύσεων, τις οποίες εισηγείται ο ΕΛΓΑ, είναι ταυτόσημες με εκείνες των πυρκαγιών προηγούμενων ετών, χωρίς προσαυξήσεις».

Έτσι, για παράδειγμα, όπως αναφέρεται, «η τελική ενίσχυση που προβλέφθηκε για τις περιπτώσεις ολικά κατεστραμμένων ελαιόδεντρων στις προηγούμενες πυρκαγιές (από το 2021 και έπειτα) δεν ξεπέρασε τα 100 ευρώ ανά δένδρο, με κλιμάκωση προς τα κάτω για τις περιπτώσεις που η καταστροφή του ελαιόδεντρου δεν ήταν ολοκληρωτική. Και, μάλιστα, προβλέφθηκε προκαταβολή στο 50% της εν λόγω ενίσχυσης, ώστε οι αγρότες να έχουν όσο πιο σύντομα γίνεται μια σημαντική αρωγή, ενώ η καταβολή του επόμενου ποσού θα σχετίζεται και με την αποκατάσταση. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για άλλες καλλιέργειες.

Συνεπώς, τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, οι οποίες δεν θα αποκλίνουν από τις δεδομένες ρυθμίσεις στήριξης, όπως αυτές έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.