Quantcast
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Έρχονται προγράμματα αγροτικής κατάρτισης - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Έρχονται προγράμματα αγροτικής κατάρτισης – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Θα αρχίσει η υλοποίηση των προγραμμάτων αγροτικής κατάρτισης από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 θα αρχίσει η υλοποίηση 819 Προγραμμάτων Κατάρτισης για Νέους Γεωργούς διάρκειας 150 ωρών έκαστο.

Στις καταρτίσεις θα συμμετάσχουν 14.627 δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους της 3ης Προκήρυξης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης είναι 14.295.950 ευρώ

Αναλυτικά η κατανομή των Νέων Γεωργών και των Προγραμμάτων Κατάρτισης καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα :

Τα Προγράμματα Κατάρτισης θα υλοποιηθούν σε πανελλαδική κλίμακα στις 38 δομές αγροτικής κατάρτισης τα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού, τα οποία διαθέτουν σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και στην υλοποίησή τους, θα συμμετέχουν εκπαιδευτές από́το επικαιροποιημένο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλικών του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι για την επιστημονική́ τους γνώση, την επαγγελματική́ εμπειρία τους και είναι σε θέση να καλύψουν με επιτυχία τους μαθησιακούς στόχους.

Μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων προγραμμάτων κατάρτισης προωθείται η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και προσφέρονται εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, για να είναι σε θέση οι συμμετέχοντες αγρότες να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγροτικού επαγγέλματος, να ενσωματώνουν την καινοτομία, να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να ανταποκριθούν στο ρόλο του αγρότη-επιχειρηματία. Για να καλύπτουν τις ανάγκες των Νεών Γεωργών ανάλογα με την παραγωγική κατεύθυνση και τον προσανατολισμό της γεωργικής τους εκμετάλλευσης, τα προγράμματα κατάρτισης χωρίζονται σε τρεις βασικές θεματικές κατηγορίες: Φυτική παραγωγή, Ζωική παραγωγή και Μελισσοκομία.

Η κατανομή των δικαιούχων

Η κατανομή των δικαιούχων με βάση την κατεύθυνση της γεωργικής τους εκμετάλλευσης είναι:

– Φυτική Παραγωγή: 9.963 δικαιούχοι

– Ζωική Παραγωγή: 3.867 δικαιούχοι

– Μελισσοκομία: 897 δικαιούχοι

Τα προγράμματα κατάρτισης έχουν συνολική διάρκεια 150 ώρες, από τις οποίες οι τουλάχιστον 30 ώρες αφορούν πρακτική́ εξάσκηση στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωσή τους οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Στην πρώτη φάση υλοποίησης τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου 2024 έως τις 15 Μαρτίου 2024 στις ακόλουθες περιοχές:

· Σκύδρα (Πέλλα)

· Μακρόχωρι (Ημαθία)

· Αμαλιάδα (Ηλεία)

· Μεσολόγγι (Αιτωλοακαρνανία)

· Ηράκλειο (Κρήτη)

· Βέλο (Κορινθία)

· Βαρδάτες (Φθιώτιδα)

· Αλμυρός (Μαγνησία)

· Λάρισα

· Κυπαρισσία (Μεσσηνία)

· Κομοτηνή (Ροδόπη)

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.