Quantcast
Έρχεται ευρωπαϊκό ταμείο 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη αγροτών - enikonomia.gr
share

Έρχεται ευρωπαϊκό ταμείο 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη αγροτών

δημοσιεύτηκε:

Δημιουργείται ευρωπαϊκό ταμείο ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην 9μελή αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, στη χώρα μας αντιστοιχεί το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ, όταν σε χώρες όπως το Βέλγιο το ίδιο ποσό ανέρχεται σε 6,2 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε πως η εν λόγω απόφαση δίνει το δικαίωμα σε κάθε κράτος-μέλος να διπλασιάσει το ποσό που της αντιστοιχεί με τη χρήση εθνικών πόρων, σημειώνοντας ότι «από μόνο του δεν καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν, αλλά έχουμε βάση».

«Πρόκειται για ένα πρώτο σημαντικό βήμα που αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας», δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Επισήμανε ότι την κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, η ελληνική πλευρά θα ζητήσει την περαιτέρω αύξηση του ποσού «ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε πραγματικά τους αγρότες σε μια δύσκολη περίοδο».

Ο κ. Γεωργαντάς γνωστοποίησε ότι μόνο για τη φετινή χρονιά, παρέχεται η δυνατότητα καλλιέργειας των εκτάσεων που βρίσκονται σε αγρανάπαυση, χωρίς να χαθεί η επιδότηση του «πρασινίσματος».

Από την πλευρά τους οι αγρότες παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες του εν λόγω ταμείου το συντομότερο δυνατόν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.