Quantcast
Έξαρχος: Υπάρχουν στον ΕΛΓΑ τα κονδύλια για τις αποζημιώσεις! - enikonomia.gr
share

Έξαρχος: Υπάρχουν στον ΕΛΓΑ τα κονδύλια για τις αποζημιώσεις!

δημοσιεύτηκε:

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους μίλησε στο Enikonomia ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Βασίλης Εξαρχος διαβεβαιώνοντας πως υπάρχει το αναγκαίο αποθεματικό προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές που έπληξαν τις περασμένες ημέρες την Ελλάδα.

«Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν η Άρτα, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία στην περιοχή του Αλφειού. Ενώ εξίσου σημαντικές ζημιές έχουν προκληθεί στην Θεσσαλία στην περιοχή του Πηνειού και στους παραποτάμους της (μεταξύ Λάρισας και Καρδίτσας) αλλά και στην Πρέβεζα», δήλωσε ο Β. Έξαρχος.

 

 

Ο ΕΛΓΑ με την βοήθεια των υποκαταστημάτων του (της Ηπείρου στα Ιωάννινα, της Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, της Ηλείας στην Πάτρα αλλά και της Θεσσαλίας στην Λάρισα) έστειλε αμέσως εκτιμητές στις πληγείσες περιοχές για να επιταχυνθούν οι καταγραφές των ζημιών.

«Από χθες γίνονται αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Για παράδειγμα, στην Άρτα που είναι και το σημείο αιχμής υπήρξαν δηλώσεις για παγετό οπότε είχαμε ήδη ξεκινήσει τις εκτιμήσεις των ζημιών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με θέμα την παροχή άμεσης αποζημίωσης των γεωργών και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, γενικοί γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.