Quantcast
Γεωργαντάς: Πληρωμή άνω των 200 εκατ. ευρώ μέσα στον Μάρτιο - Ποιους θα αφορά - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς: Πληρωμή άνω των 200 εκατ. ευρώ μέσα στον Μάρτιο – Ποιους θα αφορά

δημοσιεύτηκε:

Τους τρεις άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να διασφαλιστεί η αγορά προϊόντων αγροτικής παραγωγής, που έχει πληγεί εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη και βοήθεια των αγροτών από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6%, καθώς και η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, για όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Στην πρώτη του συνέντευξη από την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι εντός Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί πληρωμή άνω των 200 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά στη Βασική Ενίσχυση, το «Πρασίνισμα», την Ενίσχυση των Νέων Αγροτών καθώς και μια σειρά συνδεδεμένων καθεστώτων.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε εξέλιξη οδηγώντας σε κατακόρυφη αύξηση το κόστος της ενέργειας, επισήμανε ότι έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η ενεργοποίηση ενός ειδικού ταμείου, ανάλογου με εκείνο που ενεργοποιήθηκε στην πανδημία, που θα στηρίξει όλους όσοι πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών: «Όπως κάναμε στην πανδημία, στις φυσικές καταστροφές και στην ενεργειακή κρίση. Το ίδιο θα κάνουμε και με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία», προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των παραγωγών, όσο απαιτηθεί, εξαντλώντας τις δυνατότητες, εντός πάντοτε του δημοσιονομικού πλαισίου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.