Quantcast
Η Ολλανδική προεδρεία ξεκινά τη συζήτηση για την ΚΑΠ της περιόδου μετά το 2020 - enikonomia.gr
share

Η Ολλανδική προεδρεία ξεκινά τη συζήτηση για την ΚΑΠ της περιόδου μετά το 2020

δημοσιεύτηκε:

Στην έναρξη των συζητήσεων σε ό,τι αφορά στην ΚΑΠ της μετά το 2020 περιόδου αναφέρθηκε ο Ολλανδός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Martijn van Dam από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου. Ο κ. van Dam δήλωσε στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ότι η έναρξη των συζητήσεων για την ΚΑΠ της περιόδου μετά το 2020 με στόχο την καλύτερη προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές και τις προκλήσεις που τίθενται σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, όπως επίσης και την απλοποίηση της ΚΑΠ και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αποτελέσει προτεραιτότητα της ολλανδικής προεδρίας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος η προεδρία «θα αγωνιστεί ώστε να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία» στους νέους κανόνες βιολογικής παραγωγής καθώς και στους κτηνιατρικούς και φυτοϋγειονομικούς ελέγχους και «θα ήθελε να σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τις προτάσεις σχετικά με τα κτηνιατρικά φάρμακα και τις φαρμακούχες ζωοτροφές», πρόσθεσε.

Τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας χαιρέτισαν την εστίαση της Προεδρίας σχετικά με την απλούστευση και την καινοτομία, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές προέτρεψαν την Προεδρία να εξετάσει πιο προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στις μεγάλες αγορές αγροτικών προϊόντων όπως του γάλακτος και του βοείου κρέατος.

Για τον τομέα της Αλιείας ο κ. van Dam τόνισε την αναγκαιότητα να βελτιωθούν οι ποσότητες παραγωγής τροφίμων ώστε να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση της αύξησης του πληθυσμού και την σημασία της αειφόρου αλιείας. Ο Ολλανδός υπουργός δήλωσε επίσης ότι η προεδρία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις νομοθετικές συζητήσεις σχετικά με το πολυετές πλάνο για την Βαλτική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.